Keurmerken en certificering

D-Parts.com wil ervoor zorgen dat u als klant veilig en vertrouwd kunt winkelen. Niet iedereen is bekend met het winkelen op internet en de daarbij behorende afspraken. Dat is jammer, want winkelen op internet is gemakkelijk en snel.

D-Parts is als demontagebedrijf gecertificeerd door diverse instanties. Hiermee willen wij aangeven dat wij als demontagebedrijf er alles aan doen om goed en secuur te werken. Tevens geven diverse keurmerken aan dat wij als recycling partner goed voor mens en milieu zijn.

D-Parts.com is gecertificeerd en aangesloten bij:

 

Thuiswinkel Waarborg

Het Thuiswinkel Waarborg is het Nederlandse keurmerk voor bedrijven die producten en/of diensten verkopen via internet, catalogi, post en andere verkoopkanalen op afstand. Alle leden van Thuiswinkel.org zijn te herkennen aan het keurmerk. Als consument kunt u ervan op aan dat deze bedrijven de Algemene Voorwaarden Thuiswinkelen en de gedragsregels van de vereniging onderschrijven, dat ze zich houden aan en aanspreekbaar zijn op naleven van de relevante wet- en regelgeving. Als u iets koopt bij een lid van Thuiswinkel.org betekent dit dat u veilig en betrouwbaar aankopen kunt doen.

     
 

KiyOh - Klantbeoordelingen

Doordat wij grote waarde hechten aan de tevredenheid van onze klanten, hebben wij KiyOh gevraagd om de meningen van klanten vast te leggen.
Deze reviews worden extern vastgelegd en zijn dus niet te manipuleren. Bij ons vindt u dus echte, gegarandeerde, klantmeningen! Omdat wij ook willen weten als iets niet goed is!

     
 

KwaliteitsZorg Demontage

In 2001 is door ARN en STIBA, de brancheorganisatie voor de demontagebranche, het initiatief genomen om één norm te ontwikkelen waarin de eisen voor demontage, arbowetgeving, materiaalrecycling en kwaliteit zijn vastgelegd. D-Parts.com is KZD*** gecertificeerd. Dit keurmerk is van het hoogste niveau. Het omvat alle eisen die momenteel onder meer door STIBA in het kader van de STIBA Garant Erkenning, alsmede Achmea in het kader van de Groene Polis, worden vereist.

     
 

Stiba

STIBA is de Nederlandse brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven. Alle STIBA bedrijven voldoen aan strenge milieunormen en beschikken over een geldig certificaat. Het doel van STIBA is belangenbehartiging van de voertuigdemontagebranche in het algemeen, waarbij naast materiaalhergebruik de nadruk ligt onderdelen hergebruik.

     
 

ARN

ARN (Auto Recycling Nederland) is in 1995 opgericht door de autobranche. Dit vanwege de wettelijke verplichting auto's aan het eind van hun levensduur duurzaam te verwerken. ARN werkt samen met tal van partijen uit de recycling- en mobiliteitsbranche. Samen met deze partijen realiseert ARN een recyclingpercentage van 85%. Dat wil zeggen dat zij 85% van het gewicht van een auto recyclen.

 

     
 

RDW

Via de ORAD (Online Registratie Auto Demontage) van het RDW worden de auto's afgemeld bij D-Parts. Dit heeft enorme voordelen. Er wordt direct gekeken of er problemen zijn met de auto. D.w.z. of deze van diestal afkomstig is of dat hij onrechtmatig op kenteken staat. Zo gaan we criminaliteit tegen!