Veelgestelde vragen

Onze medewerkers helpen u graag  verder met uw gerichte vragen, voor prijs informatie en bestellen verwijzen wij u graag door naar onze website.

U heeft al een bestelling gedaan.
Voor meer informatie over uw bestelling logt u in op: www.dparts.com/mijndparts . Via "Mijn D-parts" kunt u de status van uw bestelling(en) volgen en uw klantgegevens raadplegen/wijzigen.Ook details en bevestiging van uw bestelling alsmede het stellen van een vraag.
Wilt u toch bellen? Zorg dat U uw ordernummer bij de hand heeft. Bent u uw ordernummer vergeten? Log dan in op: www.dparts.com/mijndparts . Indien u de gegevens niet bij de hand heeft kan onze helpdesk u helaas niet goed van dienst zijn.

U bent een nieuwe klant.
U kunt dan eenvoudig onderdelen bestellen via onze website. Mocht u er niet uitkomen? Dan kunt u ons altijd telefonisch bereiken op telefoonnummer: 050-3021959.
De klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur. Tussen 12.30 uur en 13.00 uur zijn we telefonisch gesloten.

Enkele veelgestelde vragen:
Wat voor onderdelen zijn dit?

De onderdelen die wij verkopen zijn onderdelen van demontageauto's. Dit zijn auto's die door de verzekering total loss zijn verklaard en vervolgens opgekocht worden door ons. Wij demonteren deze auto's voor de verkoop van de goede onderdelen. Gebruikte ORIGINELE BMW en MINI onderdelen dus!
Tevens verkopen wij nieuwe onderdelen. Originele maar ook merkvervangende onderdelen vindt u in ons assortiment. 

Hoe bepaal ik links en rechts:

Links is de kant van de bestuurder, zowel voor als achter.
Rechts is de kant van de passagier, zowel voor als achter

Voorraad en levertijd:
Alle gebruikte onderdelen die u op onze website ziet staan zijn in voorraad. Dit betekend dat wanneer u voor 16.30 uur besteld (en betaald), uw order dezelfde werkdag nog wordt verstuurd.
Onze nieuwe onderdelen worden voorzien van een levertijd. Deze levertijd wordt aangegeven per onderdeel.

Afhalen of verzenden: 
U kunt bij uw bestelling via onze webshop een keuze maken. Bij stap 3 van het besteltraject kunt u aangeven dat u wenst af te halen. De verzendkosten komen hierbij direct te vervallen. U kunt het onderdeel vrijwel diezelfde dag afhalen. D-Parts bevestigd per mail dat het onderdeel voor u klaar ligt. 

Afbeeldingen bij artikel:
Afbeeldingen die u bij onze gebruikte onderdelen ziet staan, zijn afbeeldingen van dat betreffende onderdeel. Wij proberen zo zorgvuldig mogelijk de afbeeldingen te maken.
Afbeeldingen die bij nieuwe onderdelen staan worden aangeleverd door onze leveranciers. Deze kunnen soms afwijken van het werkelijk te leveren onderdeel.

Kwaliteitsindicatie:
De kwaliteit van het onderdeel wordt bij ons altijd zo specifiek mogelijk omschreven. Het kan echter voorkomen dat de kwaliteit die bij het product staat niet overeenkomt met de kwaliteit die het product daadwerkelijk heeft (alleen wanneer er 'Gebruikt, mogelijk alleen gebruikerssporen' staat kan het afwijken).

De kwaliteiten die wij meegeven aan onze onderdelen kunnen zijn:
- Goed, mogelijk alleen gebruikerssporen
- Deuk, lichte deuk is zo bruikbaar
- Deuk, uitdeuken en spuiten
- Deuk, grote deuk zeker spuiten
- Lak beschadiging, zeer goed bruikbaar
- Lak beschadiging, moet gespoten worden
- Lak beschadiging, schaafplekken, compleet spuiten
- Nieuw onderdeel
- Zeer goede staat
- Roest, oppervlakkig zeer goed bruikbaar
- Roest, matige roest
- Roest, moet gerepareerd worden
- Scheur, mogelijk alleen repareren
- Scheur, repareren + spuiten
- Scheur en stuk(ken) weg

Status
Tijdens het bestellen van onderdelen via onze website kan de status van een order wijzigen. Hier volgt een korte uitleg:
- Betaling voltooid: Je order is bij ons binnen gekomen. We gaan direct voor je aan het werk! 
- In bestelling - Je order is bij ons binnen gekomen. We zien dat je (ook) nieuwe onderdelen besteld. We gaan deze bestellen bij onze leveranciers. Als je order is verzonden sturen we je een mail!
- Controle benodigd - Je order is bij ons binnen gekomen. We hebben geprobeerd om je order te controleren aan de hand van de gegevens welke je door hebt gegeven. Helaas hebben we hier niet voldoende aan. Je hebt van onze klantenservice een mail ontvangen om meer informatie door te sturen.
- Betaling fout - Je order is bij ons binnen gekomen. Echter is de betaling niet gelukt. Je kunt via www.dparts.com/mijndparts alsnog je order voldoen. Maar hierbij gebruik van de 'Kassa' knop.
- Betaling geannuleerd - Je order is bij ons binnen gekomen. Echter is de betaling door jou of de bank geannuleerd. De order wordt dan door ons ook automatisch geannuleerd. Je kan een nieuwe order plaatsen of ons even een bellen. We zullen je helpen om zo snel mogelijk je onderdelen te ontvangen.
- Geannuleerd - Je order is bij ons binnen gekomen maar is geannuleerd. Ons systeem annuleert automatisch niet betaalde orders na 5 dagen. Vragen? Bel ons even!
- Deels verstuurd - Je order is bij ons binnen. We zien dat je meerdere onderdelen hebt besteld. We denken dat je bepaalde onderdelen sneller nodig bent en vinden dat je daarom niet wachten tot de hele bestelling bij ons binnen is. We zullen kosteloos de resterende onderdelen naar je toesturen!
- Verstuurd - Joepie! We hebben je onderdelen verstuurd. Je hebt hiervan ook bevestiging per mail gehad. Je krijgt van onze vervoerder (Transmission) een mail met track&trace gegevens. Deze kun je 's avonds of de volgende ochtend ontvangen.

Track&trace
Je hebt van onze vervoerder een nummer ontvangen. Via www.mijnzending.nl kun je kijken waar je order op dit moment is.

Onderdeelnummers:

Er zijn twee mogelijkheden met nummers die op de onderdelen staan. Er zijn OEM (Original Equiment Manufacturer) en Typenummers. OEM nummers zijn de BMW nummers welke kunnen bestaan uit een 7 en/of 11 cijfers. Bij elektronische onderdelen is het altijd belangrijk om dit te controleren.
Typenummers zijn de nummers van de toeleveranciers. U moet dan denken aan bijv. Siemens, Bosch, Hella, Valeo enz. 

Is de prijs inclusief BTW?
Omdat wij zowel gebruikte als nieuwe onderdelen verkopen wordt er in de BTW een splitsing gemaakt. Alle nieuwe onderdelen worden belast met BTW. De prijs welke vermeldt staat op onze website is altijd incl. BTW.
Gebruikte onderdelen worden gezien als marge goederen. D.w.z. dat er geen BTW belast wordt. De prijs van de gebruikte onderdelen is dan ook de 'all-in' prijs.